TripAdvisor
TripAdvisor
Book your best trip, every trip
TripAdvisor Traveler Rating
4.5 of 5 stars
Based on 95 traveler reviews
TripAdvisor Ranking #242 of 1103 places to eat in Krakow
Most Recent Traveler Reviews
  • Nov 6, 2015: “Nice food”
  • Oct 15, 2015: “Miniammm”
  • Sep 16, 2015: “not only sushi”
  • Sep 1, 2015: “Wonderful food”
  • Jul 30, 2015: “Authentic sushi”
© 2015 TripAdvisor LLC

Jeśli sądzicie, wszyscy moi drodzy, że nie pociągnę materiału niedawno napoczętego, to się oczywiście mylicie. Małe przypomnienie: na wezwanie lewackiej młodzieży opracowałem krytycznie danie ramen, w tym lokaliku przy ulicy Dajwór, Ramen People. No i wyszło mi z tego, że wcale nie jest tak tanio, jak się młodzież spodziewała; ani aż tak bardzo fajnie, jak ja się spodziewałem (choć nie wiem czemu, bo mnie życie powinno już czegoś nauczyć).

Uważnie czytający mogli się także zorientować, że od czasu do czasu jeżdżę po wielkim świecie, to znaczy wyjeżdżam poza Słomniki – do których nawet żywiłem jakąś sympatię, a wręcz nadal żywię; jest ona jednak nieco mniejsza od wizyty w tamtejszej Ubojni Koni Antonio. I na konie, i na Słomniki patrzę od tamtej pory inaczej: na pierwsze z większą, na drugie z mniejszą sympatią. Samo mi się tak stało.

Czytaj dalej... »

Oh EDO!

Tak długo w Krakowie i nie słyszałam o nich złego słowa. Jak każdy „stary” lokal, cierpi czasem na opiniach, że „kiedyś było lepiej”, ale my tak nie uważamy. Z resztą nie tylko my – EDO FUSION wygrało plebiscyt Smaki Krakowa w kategorii Kuchnia Azjatycka oraz otrzymało żółtą kropę na drzwi od Gault&Millau. Nie ma czemu się dziwić. Edo to porządna restauracja, z solidnym zapleczem wiedzy i pomysłów. Serwują wiele dań, które są dla nas dość egzotyczne. Chyba w żadnym miejscu nie zahaczymy o tak wielką różnorodność smaków. Słyszeliście o Yosenabe? My już tak, od kiedy ostatnio wybraliśmy się z wizytą do EDO, żeby zebrać opinie do napisania tego artykułu. Znajdziemy tu również mnóstwo klasyków jak pierożki gyoza z parzonego ciasta, klasyczne tajskie curry czy pad thai. Ciekawe menu, smakołyki z ulubioną matchą i kultowy #ramenburger to wszystko za co kochamy EDO.

Hello Everyone, I have just had the opportunity to attend Polish Restaurant Week and decided to share my experience with you. Considered as one of Poland’s biggest restaurant festivals, the Restaurant Week just took place between the 20 October 2017. Hundreds of restaurants from over 30 Polish cities participate in this unique festival each year, providing customers with an opportunity to try out a three-course meal for just under 50 PLN / 14$ / 12 €.

Czytaj dalej... »

Kochani, parę tygodni temu byliśmy z Paszczakiem w EDO FUSION w Krakowie

Wcześniej przyklejaliśmy kamyczki do tekturki na Warsztatach Mozaikowania organizowanych przez Pracownię Lubosza Karwata, zdjęciochy z tego są TUTAJ:).

Wracając do rzeczy, restauracja jest przepięknie urządzona, a potrawy kuchni tajskiej tam serwowane – przepyszne. Ja pierwszy raz miałam okazję spróbować tajskich specjałów i baaaaaaaaaardzo te smaki przypadły mi do gustu:) Słodko-kwaśno-ostre, ale zupełnie w innym „tonie” niż kuchnia chińska, czy japońska. Ja w swojej ignorancji w kwestii kuchni Tajów myślałam, że to podobne smaki do Japonii i Chin są, myliłam się, ale jak już napisałam, bardzo mi tajskie gusta kulinarne „podeszły”.

Czytaj dalej... »

Robiłam ostatnio rachunek sumienia zastanawiając się, które z odwiedzonych przeze mnie restauracji wymieniam jako pierwsze, kiedy ktoś zapyta mnie co polecam. Są to restauracje azjatyckie, w których miałam okazję jadać. Może dlatego, że potencjał tej kuchni jest niewyczerpany, a może po prostu dlatego, że ich poziom w Krakowie jest wysoki. Dziś do tej listy dołączyło EDO FUSION. Nie mylcie z EDO SUSHI, czyli pierwszym barem sushi w Krakowie. To nowa odsłona tradycyjnej, japońskiej kuchni, wzbogacona właśnie o fusion z Tajlandii, Wietnamu, czy wpływy śródziemnomorskie.

Czytaj dalej... »